BLOGCZEJNalpha

PanCakes bez glutenu, bez laktozy:)

IMG_20180604_175823.jpg
Dziś zrobiłem PanCakes bez glutenu i bez laktozy, a o to składniki:

2 szklanki mąki ryżowej (przesianej),
2 jajka,
1,5 szklanki mleka bez laktozy,
75 g roztopionego masła bez laktozy,
1,5 łyżki cukru,
szczypta soli.

Połączyłem jajka,mleko i roztopione masło,
a następnie dodałem przesianą mąkę
oraz cukier i sól i całość zmiksowałem na małych obrotach miksera.
IMG_20180604_173002.jpg

Następnie po wymieszaniu patelnia w ruch i smażymy.

IMG_20180604_172945.jpg
IMG_20180604_172952.jpg

Kiedy ciasto uzyska złotawy kolor przekładamy na drugą stronę i potem wyjmujemy i możemy formować do woli. np.:
IMG_20180604_173201.jpg

Można oczywiście wzbogacać o dodatki takie jak banan, winogrona itp.

IMG_20180604_175823.jpg

Smacznego.

KOMENTARZE

  • krystexx

    Narobiłeś mi smaka... Używam podobnego przepisu

  • grecki-bazar-ewy

    Ten post został zgłoszony do kuratorstwa :)