BLOGCZEJNalpha

Udka faszerowane pieczarkami:)

20180418_185232.jpg

Składniki :

  • Udka z kurczaka - 4 szt.

  • Pieczarki - ok 0,5 kg. ( zależy od wielkości udek )

  • Pieprz

  • Sól

  • Słodka Papryka

  • Masło Śmietankowe

20180418_171747.jpg

20180412_101635.jpg

Sposób Wykonania :

1 Pieczarki kroimy drobno i smażymy na maśle .

2 Luzujemy udko czyli (wyciągamy kość z udka , zaczynamy od jednej kości wzdłuż niej obdzieramy z niej mięso aż do końca .

20180418_170048.jpg

3 Solimy pieprzymy wyluzowane mięso,wkładamy do lodówki na godzinę.

20180418_170442.jpg

4 Zaczynamy faszerować pieczarkami , udka spinamy wykałaczkami .

20180418_171929.jpg

5 Układamy na blasze posypując, papryką na wierzchu i nakładając po małej kosteczce masła.

20180418_173724.jpg

6 Piec w piekarniku 180 stopni, 50 min po czym zmniejszyć do 160 i piec 20 min.

Bardzo się cieszę ,że mogę wziąść udział w konkursie kulinarnym 6 .Do MIŁEGO........:)

KOMENTARZE

  • grecki-bazar-ewy

    Jeszcze nigdy nie jadłam faszerowanych udek, muszę spróbować zwłaszcza że pokazałaś jak wyciągać kości :)

    Cieszę się że zgłosiłaś przepis do Konkursu Kulinarnego :) Dodaj koniecznie tag konkursowy #pl-kuchniakonkurs (edytuj post i zmień jeden z tagów).
    Życzę powodzenia w głosowaniu i pozdrawiam!

  • shogunma

    Uwielbiam nadziewane kurczaczki, mniam. Pozdrawiam.

  • grecki-bazar-ewy

    https://steemit.com/polish/@kurator-polski/tygodnik-kuratorski-10 :)

  • grecki-bazar-ewy

    Ten post został zgłoszony do kuratorstwa :)