BLOGCZEJNalpha

Muffiny owsiane z serem ricotta i jabłkiem - ekstra zdrowe i pyszne


Muffiny owsiane z serem ricotta i jabłkami - www.thermomania.com.pl
Steemit: https://steemit.com/@thermomania/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC5HhWiXCAp9Zqj7bbcbs-gw
Mój instagram: https://www.instagram.com/thermomania_przepisy/
Mój fb: https://www.facebook.com/Thermomania.przepisy/

  1. Nagrzej piekarnik do 200°C, przygotuj foremkę na muffiny i papilotki.
  2. Jeśli masz ziarno owsa zacznij od zmielenia go – 1min/obr.10.
  3. Dodaj jabłko – odpestkowane i pokrojone na ćwiartki, nie ma potrzeby go obierać. Zmiksuj: 5s/obr.7. Zgarnij zawartość na dno naczynia miksującego.
  4. Dodaj: 230g serka ricotta, łyżeczkę esencji waniliowej, 2 jajka, 2 łyżki miodu lub syropu daktylowego, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia – wymieszaj 10s/obr.4. Zgarnij zawartość na dno naczynia miksującego i znowu wymieszaj 10s/obr.4.
  5. Ciasto przełóż do przygotowanych wcześniej kokilek, u mnie wyszło 12 muffinów.
  6. Piec 20 minut w 200°C lub do momentu gdy wyrosną i się zarumienią.
  7. Muffiny są smaczne na ciepło i na zimno, można je podawać z pokrojonymi truskawkami lub posypane karobem.


▶️ DTube
▶️ IPFS

KOMENTARZE

  • grecki-bazar-ewy

    https://steemit.com/polish/@kurator-polski/tygodnik-kuratorski-15 :)